Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026 σε τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με απολογισμό 36 συλλήψεις, περισσότερους από 1.100 ελέγχους πολιτών και 331 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι επιχειρήσεις σχεδιάστηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και υλοποιήθηκαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Συνολικά ελέγχθηκαν 1.141 άτομα και 901 οχήματα, ενώ 42 άτομα προσήχθησαν και 36 συνελήφθησαν.
Η Βοιωτία στην πρώτη θέση με 14 συλλήψεις
Η μεγαλύτερη αστυνομική δραστηριότητα καταγράφηκε στη Βοιωτία, όπου πραγματοποιήθηκαν 14 συλλήψεις. Ακολούθησαν:
Βοιωτία: 14 συλλήψεις
Εύβοια: 13 συλλήψεις
Φθιώτιδα: 8 συλλήψεις
Ευρυτανία: 1 σύλληψη
Για ποιες παραβάσεις έγιναν οι συλλήψεις
Από τις 36 συλλήψεις, οι Αρχές αναφέρουν:
6 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
3 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
1 άτομο για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.
1 άτομο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
6 άτομα για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
5 άτομα για παραβάσεις του ΚΟΚ.
2 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
2 άτομα για παραεμπόριο.
1 άτομο για παράνομη υπαίθρια κατασκήνωση.
9 άτομα για λοιπά αδικήματα.
Τι κατασχέθηκε
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, έξι αναδιπλούμενα μαχαίρια, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς και διάφορα είδη παραεμπορίου.
331 παραβάσεις στους δρόμους
Ιδιαίτερα μεγάλος ήταν και ο αριθμός των τροχονομικών παραβάσεων, καθώς βεβαιώθηκαν συνολικά 331 παραβάσεις του ΚΟΚ.
Αναλυτικά καταγράφηκαν:
90 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.
1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
4 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
13 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
5 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
4 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
1 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
14 για αντικανονικούς ελιγμούς.
2 για στέρηση άδειας οδήγησης.
4 για έλλειψη ΚΤΕΟ.
193 για λοιπές παραβάσεις.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι οργανωμένες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε όλη την εδαφική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
